امروزه با پیشرفت تکنولوژی کمتر کسی را می‌توان یافت که با دنیای دیجیتال غریبه باشد. صنایع و سازمان‌های مختلف کم و بیش خود را با این پیشرفت تطبیق داده و به روز کرده‌اند. سازمان بورس و اوراق بهادار نیز از این  قاعده مستثنی نبوده و در گذر زمان روند استفاده از تکنولوزی در معاملات سهام را گسترش داده است. در مقاله “چگونه سهام بخرم؟” با روش‌های مختلف خرید و فروش سهام در بورس  آشنا شدید. معاملات سهام در کشور ما به چهار روش مراجعه حضوری به کارگزاری، سفارش تلفنی، سفارش اینترنتی و سامانه معاملات آنلاین انجام می‌شود.

سامانه معاملات آنلاین بر خلاف روش‌های دیگر به سرمایه‌گذار اجازه می‌دهد که خود مستقیما و بدون نیاز به واسطه که همان کارگزار است، اقدام به انجام معامله نماید. هم‌اکنون و با گذشت حدود ۸ سال از راه‌اندازی سامانه معاملات آنلاین به جرأت می‌توان گفت که روش‌های دیگر کاملا کنار گذاشته شده‌اند. در این مقاله قصد داریم مزایای این سامانه را مختصرا شرح دهیم.

سرعت در انجام معاملات

 به طور کلی یکی از نکات مهم در  سرمایه‌گذاری سرعت عمل در تصمیم‌گیری و اقدام است. سرمایه‌گذار باید بتواند به محض دریافت اطلاعات معتبر، در کمترین زمان نسبت به سرمایه‌گذاری خود تصمیم‌گیری کند. در هنگام معاملات، حتی چند دقیقه تأخیر در خرید یا فروش یک سهم ممکن است سرمایه‌گذار را مجبور کند سهم مورد نظر خود را با قیمت بالاتری خریده و یا سهمی که دارد را با قیمت کمتری بفروشد. در سامانه معاملات آنلاین نسبت به روش‌های سنتی که کارگزار پس از دریافت سفارش آن را وارد سامانه می‌کند، سرعت عمل در انجام معاملات بسیار بیشتر بوده و با اتصال به اینترنت در کسری از ثانیه انجام خواهد شد.

 حذف محدودیت زمان و مکان برای سرمایه‌گذاری

با استفاده از این سامانه سرمایه‌گذار می‌تواند تنها با در اختیار داشتن یک رایانه یا یک گوشی تلفن همراه هوشمند و پس از اتصال به اینترنت، در هر کجای دنیا اقدام به خرید و فروش سهام کند. پس مشکلات و محدودیت‌هایی نظیر ترافیک، آلودگی هوا، هدر رفتن زمان و هزینه و از این قبیل … در این روش وجود ندارد و سرمایه‌گذار حتی از دورترین نقاط کشور و یا کشورهای دیگر می‌تواند در بورس سرمایه‌گذاری کند.

کاهش اختلافات احتمالی بین سرمایه‌گذار و کارگزاری

در روش‌های سنتی گاهی اوقات بین سرمایه‌گذار و کارگزار اختلاف ایجاد می‌شود. برای مثال ممکن است سرمایه‌گذار ادعا کند که کارگزار درخواست وی را به موقع وارد سامانه معاملات نکرده و به همین دلیل وی متحمل زیان شده است. البته که این موارد بسیار اندک هستند، اما با راه‌اندازی سامانه معاملات آنلاین و از آن جا که در این روش سرمایه‌گذار خود مستقیما اقدام به انجام معامله می‌کند، این اختلافات عملا به صفر رسیده‌اند.

 استقلال کامل در تصمیم‌گیری

 در این روش، تصمیم‌گیری و اقدام به معامله کاملا توسط سرمایه‌گذار انجام شده و هیچ شخص ثالثی در این موضوع دخیل نیست. اما در روش‌های دیگر چون سفارش ‌سرمایه‌گذار توسط معامله‌گران شاغل در کارگزاری وارد سامانه معاملات می‌شود، این احتمال وجود دارد که در مواردی هرچند بسیار محدود، برخی خطاهای انسانی در کیفیت ثبت درخواست سرمایه‌گذار در سامانه معاملات صورت گرفته و یا معامله‌گران در تصمیم سرمایه‌گذار برای خرید یا فروش سهام اثرگذار باشند.

 نقل و انتقال وجوه به صورت الکترونیک

در روش معاملات آنلاین بلافاصله پس از انجام معامله مبلغ مورد نیاز برای خرید سهام به صورت خودکار از حساب بانکی الکترونیکی سرمایه‌گذار کسر می‌شود. همچنین مبلغ حاصل از فروش سهام نیز به همین صورت به حساب فرد واریز شده و برای دریافت و پرداخت وجه نیازی به مراجعه حضوری به بانک و یا کارگزاری نیست. همچنین سرمایه‌گذار می‌تواند در هر لحظه از آخرین وضعیت گردش مالی و موجودی حساب خود مطلع شود.

مزایای استفاده از سامانه معاملات آنلاین

“سامانه معاملات آنلاین به علت تسهیل فرآیند سرمایه‌گذاری در بورس، به رشد و توسعه مداوم بازار سرمایه و اقتصاد کشور کمک شایانی می‌کند.”

 

نحوه دسترسی به سامانه معاملات آنلاین

علی‌رغم این که در این روش سرمایه‌گذار خود مستقیما اقدام به خرید و فروش سهام می‌کند و کارگزار در این معاملات دخالتی ندارد، اما از آن جا که فرایند تسویه معاملات و نقل و انتقال مالکیت سهام بین خریدار و فروشنده از طریق کارگزاران انجام می‌شود، دسترسی به سامانه معاملات نیز می‌بایست توسط کارگزاران فراهم شود. پس برای معامله سهام و انواع اوراق بهادار همواره یک نهاد واسط میان سرمایه‌گذار و سازمان بورس وجود دارد که به آن کارگزار می‌گویند. در حال حاضر هنگام مراجعه به کارگزار و دریافت کد بورسی، معمولا یک فرم برای دسترسی به سامانه معاملات نیز در اختیار سرمایه‌گذار قرار می‌گیرد. فراموش نکنید که برای اخذ کد معاملات آنلاین از کارگزار مورد نظر خود علاوه بر مدارک شناسایی، آخرین مدرک تحصیلی شما نیز باید به کارگزار ارائه شود.

کارگزاری موظف است حداکثر ظرف مدت یک هفته پس از مراجعه سرمایه‌گذار، نام کاربری و رمز عبور وی را برای استفاده از سامانه معاملات آنلاین صادر نموده و به صورت محرمانه به وی تحویل دهد. بنابراین، با استفاده از سامانه معاملات آنلاین، سرمایه‌گذار بدون نیاز به مراجعه حضوری و تلفنی به کارگزار می‌تواند به خرید و فروش سهام بپردازد.

چند نکته مهم

  • دسترسی به سامانه معاملات آنلاین کاملا رایگان است و کارگزاری‌ها به این منظور حق دریافت هیچ‌گونه وجهی از سرمایه‌گذار ندارند. تنها هزینه‌ای که سرمایه‌گذار برای خرید و فروش سهام یا دیگر اوراق بهادار باید بپردازد، کارمزد و مالیات اندک معاملات است که که در مقاله کارمزد معاملات سهام و اوراق بهادار به آن پرداخته‌ایم.
  • لازم است که سرمایه‌گذار باید در حفظ و صیانت از نام کاربری و رمز عبور خود دقت کافی را داشته باشد.
  • سامانه‌های معاملاتی که توسط کارگزاری‌ها ارائه می‌شوند به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با حداقل پهنای باند اینترنتی کار می‌کنند.
  •  در حال حاضر تقریبا همه‌ی کارگزاران رسمی بورس، خدمات معاملات آنلاین را به سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهند. پس به راحتی می‌توانید با مراجعه به هریک از کارگزاران مذکور به سامانه معاملات برخط دسترسی پیدا کنید.

چکیده مطلب:

بعد از این که گام اول یعنی دریافت کد بورسی را برداشتید، می‌بایست با استفاده از روش‌های خرید و فروش سهام سرمایه‌گذاری خود را شروع کنید. امروزه می‌توان گفت که روش‌های سنتی مثل مراجعه حضوری به کارگزاری تقریبا منسوخ شده و جای خود را به سامانه معاملات آنلاین داده است. استفاده از این سامانه می‌تواند  مزایایی نظیر سرعت در انجام معاملات، عدم محدودیت زمانی و مکانی برای سرمایه‌گذاری و استقلال در تصمیم‌گیری را به همراه داشته باشد. هم‌چنین سامانه معاملات آنلاین به علت تسهیل فرآیند سرمایه‌گذاری در بورس، به رشد و توسعه مداوم بازار سرمایه و اقتصاد کشور کمک شایانی می‌کند. توصیه ما برای شما هم این است که هم گام با تکنولوژی پیشرفته و در عصر اطلاعات و فناوری، معاملات آنلاین را در دستور کار خود قرار دهید.

در صورتی که تمایل دارید برای دریافت کد بورسی به صورت آنلاین اقدام نمایید، بر روی این متن کلیک کنید.

نظرات این مطلب

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.

۸ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:

  • ناصر نخعی مقدم ـ سعید
    ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ ۰۵:۱۰

    سلام جناب ادیب نیا
    من سال گذشته برای خودم و دو فرزند خردسالم در سجام ثبت نام و احراز هویت و مدتی قبل پیامک کد بورسی دریافت کردم ــ حالا سئوالم اینه که در فاینانس گوگل ایجاد سبد سهام و اون مبلغ و تعداد سهام که ارائه میده (بعنوان مثال : سهام شرکت داردن ddn یا همون رستورانهای زنجیره ای ) !! ۱ – آیا مفهومش اینه که صاحب همون تعداد سهم و بهمون مبلغ از اون شرکت هستیم !؟ … ۲ – اگر جواب خیر هست پس مفهومش چیه !؟ و اگر جواب بله هست چطوری میشه و یا اصلا میشه که : اولاََ در صورت نیاز از اون مبلغ برداشت کرد و دوماََ با همون سهام و مبلغ خرید و فروش انجام داد !؟ ضمنا متن و مقاله های متعددی رو در این زمینه خوندم و کلیپ هاشو تماشا کردم ولی به جواب دقیق این سئوالهام نرسیدم ــ

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر.
    من کد بورسی رو به صورت غیر حضوری از کارگزاری بانک مرکزی گرفتم حالا برای خرید بورس به هر سایتی که مراجعه می کنم میگن باید از طریق کارگزاری اقدام کنید.

    پاسخ
    • ابوالفضل عرفانیان
      ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ ۱۶:۴۲

      سلام دوست من
      کارگزاری بانک مرکزی اصلا وجود خارجی نداره!
      بورس رو هم نمیشه خرید و فروش کرد!
      سهام شرکت‌های مختلف در بورس معامله میشه و میتونید در اون‌ها سرمایه‌گذاری کنید …
      توصیه می‌کنم حتما آموزش‌های رایگان ما رو دنبال کنید

      پاسخ
    • باسلام من در سامانه سجام ثبت نام کردم واز طریق آپ سیگنال مراحل احراز هویت تایید شد وبرام یک کد معاملاتی پیامک شده الان چطور می تونم وارد بازار بشم آیا صرفا کد معاملاتی کافیه یا باید برم زیر نظر کار گذاری

      پاسخ
  • تشکر از سایت بروز شما

    پاسخ
  • فائزه سقایی
    ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ ۲۰:۳۷

    ممنون

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.