برنارد آرنالت تاجر، سرمایه‌گذار و کارآفرین فرانسوی و کلکسیونر آثار هنری است. آرنالت در حال حاضر بعد از جف بزوس (مؤسس آمازون) و بیل گیتس (مؤسس مایکروسافت) سومین فرد ثروتمند دنیاست. ثروت او در حال حاضر (یازدهم نوامبر ۲۰۱۹) در حدود ۹۲ میلیارد دلار برآورد شده است. آرنالت همچنین ثروتمندترین فرد اروپا نیز به شمار می‌رود. او مدیر عامل و مالک عمده سهام شرکت لویی ووتان (Luois vuittan)، بزرگترین شرکت تولید و فروش کالاهای لوکس در دنیا است.

در این مقاله از نگاهی دیگر به زندگی‌نامه این ثروتمند خودساخته فرانسوی خواهیم پرداخت…

یک میلیاردر از ناکجا آباد!

برنارد در پنجم مارس سال ۱۹۴۹ در شهر کوچکی به نام روبه در شمال فرانسه به دنیا آمد. پدر او “جین لئون آرنالت” فردی تحصیل کرده و مالک یک شرکت ساخت و ساز در پاریس بود. اطلاعات زیادی از کودکی برنارد آرنالت در اختیار نیست. اما همین بس که دوران مدرسه را همانند سایر مردم در یکی از شهرهای شمال فرانسه سپری کرد. بعد از آن بود که آرنالت وارد دانشگاه پلی‌تکتیک اکول (Ecole Polytechnique) در نزدیکی شهر پاریس شد. او به سرعت مدارج دانشگاهی را طی کرد و در ۲۲ سالگی با مدرک کارشناسی ارشد از این دانشگاه فارغ‌التحصیل گردید.

برنارد آرنالت از همان جوانی به هنر علاقمند بود...

یک تصمیم هوشمند از برنارد آرنالت!

آرنالت پس از پایان تحصیلات، به شرکت پدرش پیوست و در آن جا مشغول به کار شد. او که داشت کم کم امور کار را به دست می‌گرفت، پس از مدتی توانست پدرش را متقاعد کند که تمرکز کاری خود را بر روی سرمایه‌گذاری در معاملات املاک قرار داده و از کار ساخت و ساز دست بکشد. در واقع با این تغییر استراتژی آن‌ها املاک خریده شده خود را به صورت کوتاه مدت اجاره می‌دادند و از این راه توانستند درآمد بسیاری زیادی را به دست آورند. پس از مدتی و در سال ۱۹۷۷، زمانی که آرنالت ۲۸ ساله بود، توانست به جای پدرش مدیریت شرکت را بر عهده بگیرد.

علاقه او به هنر و موسیقی از همان دوران نوجوانی و جوانی وجود داشت. علاقه‌ای که باعث شد سال‌ها بعد و با تلفیقی از هنر و بیزینس، یک امپراطوری جدید ساخته شود!

برنارد آرنالت و شروع یک امپراطوری

برنارد که با گسترش کسب و کار پدر در بازار املاک، ثروت بسیار زیادی را به دست آورده بود، خیلی زود تصمیم به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های دیگر گرفت. او ابتدا یک شرکت نساجی و تولید پوشاک لوکس به نام فرانسیه آگاش (Financière Agache) را خرید. در آن زمان برند معروف کریستین دیور (Christian Dior) که زیر مجموعه این شرکت بود، در معرض ورشکستگی قرار داشت. آرنالت تصمیم گرفت که تقریبا همه دارایی‌های شرکت غیر از برند Dior و فروشگاه بزرگ Le Bon Marché را به فروش برساند تا آن‌ها را دوباره احیا کنید.

در واقع او تصمیم گرفته بود که صنعت پوشاک و کاهای مصرفی لوکس را دگرگون کند. پس با مبلغ بسیار کمی توانست صاحب یک کارخانه ورشکسته شده و به سرعت آن را گسترش دهد. بعد از این تصمیم بود که رفته رفته شرکت دیور بزرگتر می‌شد و به ثروت آرنالت نیز اضافه می‌گردید.

“وقتی کاری باید انجام شود، فوراً آن را انجام دهید! در فرانسه ما مملو از ایده‌های خوب هستیم، اما به ندرت آنها را عملی می‌کنیم!” – برنارد آرنالت

برنارد آرنالت - سومین میلیاردر خودساخته دنیا

برنارد آرنالت – سومین میلیاردر خودساخته دنیا

برنارد آرنالت و آغاز عصر لویی ووتان!

خیلی زود و در سال ۱۹۸۷، در حالی که آرنالت تنها ۳۸ سال داشت، به یک میلیونر تبدیل شده بود! او تصمیم گرفت که با یک سرمایه‌گذاری بزرگ بخشی از شرکت لویی ووتان (LVMH) را بخرد و شرکت دیور را با شرکت موت هنسی (Moet Hennessy) ادغام کند تا برند “لویی ووتان موت هنسی (LVMH)” ساخته شود. در آن زمان این شرکت به تازگی و به عنوان یک شرکت چند ملیتی تولید کالاهای لوکس شروع به کار کرده بود.

یک سال بعد آرنالت توانسته بود ۴۴% از سهام LVMH و ۳۵% از حق رأی آن را در اختیار بگیرد! آرنالت در همان سال و در آستانه ۴۰ سالگی به عنوان رئیس هیئت مدیره لویی ووتان انتخاب شد. تصمیمات بزرگ، حمایت از برندهای نوظهور و با پتانسیل بالا و جسارت فوق‌العاده آرنالت، روز به روز شرکت را به سوددهی بیشتری می‌رساند.

احتمالا بیشتر خانم‌ها با نام لویی ووتان آشنا هستند! دفتر مرکزی این غول فرانسوی در پاریس، یکی از معروفترین ساختمان‌های شهر است.

برنارد آرنالت - ساختمان فروشگاه معروف لویی ووتان در پاریس

برنارد آرنالت – ساختمان فروشگاه معروف لویی ووتان در پاریس

آرنالت در طول سال‌ها با افزایش ثروتش و تصمیم‌های درست مدیریتی، بیشتر از ۵۰ برند معتبر را تحت مالکیت لویی ووتان درآرده است. برخلاف سایر فروشگاه‌های خرده‌فروشی (مثل آمارون و والمارت) که بازار آن‌ها را افراد متوسط جامعه تشکیل می‌دهند، لویی ووتان برندی است که تنها مختص افراد ثروتمند ساخته شده است! تمرکز این شرکت به شدت بر روی لوکس بودن فضای بوتیک‌ها و فروشگاه‌هایش بوده و تقریبا همیشه این فروشگاه‌ها در بهترین نقاط شهرهای ثروتمند جهان تأسیس می‌شوند. در سال ۱۹۹۰ پروژه لویی ووتان در نیویورک نیز آغاز به کار کرد. و نتیجه آن ساخت برج لویی ووتان در سال ۱۹۹۹ بود!

برنارد آرنالت - محل اصلی شرکت LVMH

برنارد آرنالت – محل اصلی شرکت LVMH

برنارد آرنالت را چقدر می‌شناختید؟!

خانه مد فرانسه یا همان برند لویی ووتان در سال‌های گذشته در کشور ما هم شناخته‌تر شده است. بلاگرها و اینفلوئنسرهای فضای مجازی آن‌قدر از این شرکت و برند فرانسوی گفته‌اند که انگار خود ما بارها و بارها به آن سر زده‌ایم. البته که این موضوع نشان از قدرت و اهمیت شرکت LVMH دارد. شرکتی که به تنهایی حدود ۳% اقتصاد فرانسه را تشکیل می‌دهد!

کمتر کسی است که علی‌رغم آشنایی با برند لویی ووتان، نام برنارد آرنالت را شنیده باشد. کسی که از یک شهر کوچک در شمال فرانسه، آهسته آهسته امپراطوری خود را ساخت و به بزرگترین شرکت تولیدکننده کالاهای لوکس در دنیا تبدیل کرد! جالب است بدانید که علاوه بر لویی‌ووتان و دیور، برندهای معروف و لوکس دیگری نظیر هرمس، بولگاری، کنزو، فندی و … نیز تحت مالکیت این میلیاردر فرانسوی هستند.

“کالاهای لوکس تنها زمینه‌ای است که می‌توان در آن به درآمدهای لوکس رسید.” – برنارد آرنالت

تصویر برنارد آرنالت در کنار اعضای خانواده‌اش

تصویر برنارد آرنالت در کنار اعضای خانواده‌اش

کمک نیم میلیارد دلاری آرنالت!

در حال حاضر ثروت آرنالت به قدری زیاد است که او را به سومین فرد ثروتمند دنیا تبدیل کرده! کسی که نیم میلیارد دلار (معادل ۶۰۰۰ میلیارد تومان) را فقط برای کمک به بازسازی کلیسای روتردام (پس از آتش‌سوزی) اختصاص داد! فعالیت‌های خیرخواهانه و بشردوستانه آرنالت به همین جا ختم نمی‌شود. او در کمک به تحقیقات پزشکی و بیمارستان‌های فرانسه و همچنین سایر فعالیت‌های خیرخواهانه زبانزد است.

در سال‌های گذشته و با افزایش بی‌نظیر ثروت آرنالت، این ثروتمند خوساخته تصمیم به ورود و سرمایه‌گذاری دردنیای تکنولوژی گرفته است. خرید بخشی از سهام نت فلیکس (Netflix) و پایگاه boo.com از جمله این سرمایه‌گذاری‌هاست.

آرنالت علاقه بسیاری زیادی به هنر دارد و همواره سعی کرده که احترام زیادی برای هنرمندان شرکت بزرگش قائل شود. بسیاری ثروت بی‌نهایت او را به دلیل همین توانایی او در ایجاد توازن بین هنر و بیزینس عنوان کرده‌اند. آرنالت همچنین صاحب کلکسیون‌های بسیاری از هنرمندان معروف دنیا مثل پیکاسو، کلین، اندی وارهول و هنری مور است.

او همچنین دارای افتخارات و جوایزی متعددی مثل نشان فرمانده لژیون فرانسه و افسر بزرگ لژیون بوده، که تنها به تعداد انگشت‌شماری از شهروندان فرانسوی اهدا شده است. نشان شوالیه افتخار بریتانیا و جایزه موزه هنرهای مدرن دیوید راکفلر نیز از دیگر دستاوردهای آرنالت می‌باشد.

برنارد آرنالت میلیاردر فرانسوی کلکسیونر آثار هنری نیز هست ...

برنارد آرنالت میلیاردر فرانسوی کلکسیونر آثار هنری نیز هست…

چکیده مطلب:

شاید قبل از خواندن این مقاله حتی اسم برنارد آرنالت هم به گوش شما نخورده بود! اما محصولات کمپانی‌های تحت مالکیت او چطور؟! اسم برندهای دیور و لویی ووتان را تقریبا همه شما (مخصوصا خانم‌ها!) شنیده‌اید! به نظر شما عجیب نیست؟! کسی با این همه ثروت و دارایی! با این همه عظمت شرکت‌ها و برندهایش! حتی نامش هم به گوش ما نخورده بود … این موضوع چه چیزی را نشان می‌دهد؟! به چه نتیجه‌ای می‌رسیم؟!

درسی که زندگی‌نامه آرنالت برای من داشت این بود که ثروتمندان خودساخته و میلیاردهای واقعی هیچ‌گاه نیازی به دیده شدن ندارند! هیچ وقت برای جلب توجه سایرین کاری را انجام نمی‌دهند! آن‌ها فقط روی هدف خود متمرکز شده‌اند و اصلا برایشان اهمیت ندارند که دیگران چه نظری در مورد آن‌ها دارند …

برنارد آرنالت که شاید بیشتر از ۹۹% مردم دنیا حتی نام او را هم نشنیده‌ باشند، صاحب یک امپراطوری بزرگ و سومین فرد ثروتمند دنیاست، با حدود ۹۳ میلیارد دلار دارایی خالص!

“من فکر می‌کنم که برای رسیدن به نتیجه در کسب و کار، شما باید یاد بگیرید که صبور باشید! شاید خود من خیلی صبور نباشم! اما یاد گرفته‌ام که منتظر خواسته ام باشم تا در زمان مناسب به آن برسم.” – برنارد آرنالت

نظرات این مطلب

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.

۳ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.